Les corals Dones per la Pau, Itaca, Veus sense fronteres i Noves veus -aquesta última formada per persones operades de càncer de laringe que han recuperat la veu- oferiran un concert solidari en favor de la Fundació Oncolliga aquest diumenge 14 d’abril al teatre Ateneu. El recital forma part del projecte solidari Som Vallès Trail que impulsa el CEM Cerdanyola.
Cartell del concert
El pròxim diumenge 14 d’abril el CEM Cerdanyola dins del projecte solidari Som Vallès Trail vol omplir l’Ateneu a les 18.30 hores per una bona causa: recaptar el màxim de fons en benefici de la Fundació Oncolliga per la lluita contra el càncer, per ajudar al benestar i la qualitat de vida dels malalts oncològics i les seves famílies.
El concert Corals Veus Solidàries forma part de les activitats que organitza el club esportiu cerdanyolenc dins del projecte Som Vallès Trail, la caminada solidària per equips i per relleus més gran del Vallès Occidental, una iniciativa de lluita contra el càncer que tindrà lloc el pròxim 5 d’octubre de 2024 i que compta amb activitats complementàries, com aquest recital, al llarg de tot l’any.
El concert es fa en benefici de la Fundació Oncolliga, entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia. Alhora també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció. Constituïda el desembre de 2003, realitza la seva activitat a les comarques de Barcelona.
Les corals que hi participen
El recital comptarà amb l’actuacíó de quatre formacions corals. Dones per la Pau, pertanyent a l’Associació aCordeDones, té un ampli repertori on es pot trobar des d’havaneres a cançons de cabaret passant per temes dels musicals més populars de l’escena teatral. Amb direcció de Conxi Gil, el grup treballa sota el lema “si ets dona i t’agrada cantar” et rebrem amb els braços oberts als nostres concerts i assajos.
El Cor Ítaca, neix al 2020 amb la finalitat de promocionar el cant coral en tots els seus àmbits i amb la voluntat de participar en les activitats culturals del municipi. Treballa amb l’objectiu de compartir amb la ciutadania la passió per la música i per oferir-la als seus veïns i amics. Actualment son una quarantena de cantaires, entre sopranos, contralts, tenors i baixos que treballem un repertori popular i modern. Els dirigeix la Conxi Gil i els acompanya al piano l’Òscar Garcia.
La coral Veus sense Fronteres va néixer el 2005 integrada majoritàriament per professionals de la sanitat pública de Cerdanyola. Amb el pas del temps, la formació ha evolucionat i actualment la integren un grup de 16 dones amb un repertori modern on canten temes en diferents idiomes i a 4 veus si s’escau. Les dirigeix la Nieves Abellán.
Un cas especial és el de la Coral Noves Veus, formada pe r persones operades de càncer de laringe. El Centre de Rehabilitació de Laringectomitzats (CRL) de la Fundació Oncolliga de Terrassa té el programa de rehabilitació de la veu a les persones operades d’aquest càncer. Una vegada han recuperat la capacitat funcional de parlar amb l’aprenentatge de la veu esofàgica, la majoria volen participar en la Coral “Noves Veus”. La Coral es va iniciar l’any 2020 i a la Fundació Oncolliga els anomenen amb afecte “Les Laringes”. Els rehabilitats no només han aconseguit poder parlar de nou sense tenir cordes vocals, sinó que sorprenentment son capaços de cantar desafiant tota lògica i amb l’emoció que això comporta al sentir-los cantar.
Les entrades per aquest concert solidari -diumenge 14, a les 18.30h-ja són a la venda a un preu de 8 Euros a la web Fila 12 (cliqueu). A més s’ha obert una Fila 0 perquè aquelles persones que no puguin assistir al concert però si contribuir a la causa solidària que l’impulsi participin amb una entrada especial que permet fer una donació de 8 Euros per a Fundació Oncolliga a través d’aquest altre enllaç (cliqueu).
Projecte Som Vallès Trail
El concert forma part del projecte Som Vallès Trail del CEM Cerdanyola en favor de la Fundació Oncolliga, que tindrà el seu punt culinant el 5 d’octubre amb un repte esportiu solidari que consisteix en caminar, majoritàriament per pistes i camins, 68 km en equips de 6 persones, amb la possibilitat de fer relleus, seguint una ruta circular pel Vallès Occidental. La caminada tindrà sortida i arribada a Cerdanyola, passant per 8 municipis més de la comarca (Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze, Sant Cugat) i s’haurà de realitzar en un màxim de 16 hores.
La prova vol ser també una jornada festiva, solidària i no competitiva amb una caminada inclusiva on els organitzadors, el CEM Cerdanyola, volen potenciar valors “com la solidaritat envers els altres i les ganes de fer una contribució real a favor de la gent de l’entorn més proper”.
EL Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola (CEM) va néixer al 2012 amb l’objectiu de gaudir de la muntanya i de l’esport a l’aire lliure en grup, però també fomentar la relació social, la participació, l’associacionisme i el respecte per la natura, des d’un esperit de servei a les persones.