L’XI Trobada del Voluntariat Oncològic celebrada el passat 13 de juny va posar l’accent, tal com anunciava el títol ‘Diàleg: càncer i voluntariat’, en la importància del diàleg per aconseguir un acompanyament de qualitat a la persona amb càncer. Un diàleg molt necessari que s’ha d’establir entre familiars, voluntaris i professionals. (clicar sobre la imatge per veure el vídeo resum)
Així ho va deixar palès la taula rodona sobre ‘Diàleg en l’acompanyament de pal·liatius’ on els propis voluntaris, familiars i experts en l’àmbit oncològic vanposar sobre la taula la seva visió sobre com s’entén l’acompanyament a pal·liatius, de quina manera es pot acompanyar, les complicitats i relacions que s’estableixen amb els professionals sanitaris, familiars i pacients, els aspectes positius de l’acompanyament i saber expressar les dificultats que sorgeixen durant i després d’aquest procés.
També es va destacar a importància que existeixi un equip interdisciplinari format per voluntaris, professionals i coordinadors de voluntariat durant l’acompanyament de pal·liatius.
I finalment, es va insistir en la figura del voluntari com a representant d’una entitat en els domicilis i els hospitals, en la importància del paper del coordinador i d’establir una comunicació coordinada entre voluntaris, entitats, pacients i família i en la necessitat de saber expressar les dificultats que tothom afronta després d’un acompanyament.
Enguany, la Trobada, que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), es va celebrar al Centre Cultural El Born amb l’objectiu de fomentar el nexe d’unió entre els més de 4.500 voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya i per reconèixer la seva tasca solidària.
Aquí podeu veure tot el resum amb imatges de la Trobada.
Font: FECEC