El 3 d’octubre comença la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que organitza anualment la Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC).
L’objectiu de la convocatòria és difondre les recomanacions del Nou Codi Europeu Contra el càncer, principalment pel que fa a l’augment del consum diari de vegetals i fruites (fer, al menys, cinc ingestes diàries), a la limitació dels aliments que contenen greixos d’origen animal i a la incorporació, com a pràctica regular, d’exercici físic d’intensitat moderada. La importància del caràcter preventiu de la SECAPC fa que les activitats estiguin principalment orientades a promocionar hàbits saludables i van dirigides a pares, als responsables de decidir els menús familiars i a la població en general.
Com cada any, en el decurs de la Setmana hi ha previstes desenes d’activitats arreu de Catalunya, com els espectacles infantils “L’hort d’en Marçal”, destinats a difondre el consum de fruita i verdura entre els infants de 4 a 6 anys, i els tallers de menús saludables.