La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) que organitza anualment la Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC) tindrà lloc el 2013 entre els dies 4 i 13 d’octubre. L’objectiu de la convocatòria és difondre les recomanacions del Nou Codi Europeu Contra el càncer, principalment pel que fa a l’augment del consum diari de vegetals i fruites (fer, al menys, cinc ingestes diàries), a la limitació dels aliments que contenen greixos d’origen animal i a la incorporació, com a pràctica regular, d’exercici físic d’intensitat moderada. La importància del caràcter preventiu de la SECAPC fa que les activitats estiguin principalment orientades a promocionar hàbits saludables i van dirigides a pares, als responsables de decidir els menús familiars i a la població en general.

Com cada any, en el decurs de la Setmana hi ha previstes desenes d’activitats arreu de Catalunya, com els espectacles infantils anomenats “Menja fruita i mou-te”, destinats a difondre el consum de fruita i verdura entre els infants de 4 a 6 anys, i els tallers de menús saludables.

Podeu veure el vídeo per conèixer els beneficis del consum de fruites i verdures i de la realització de l’activitat física per aconseguir guanys en salut

 

Semana Catalana