Amb el lema “Actua contra el càncer: menja sa i mou-te!”, la FECEC, Junts contra el Càncer, torna a impulsar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), del 30 de setembre al 9 d’octubre. L’objectiu és conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludable per prevenir el càncer.

 

La SECAPC va acompanyada d’una campanya online que convida la població a fer-se una foto menjant sa i a penjar-la a les xarxes (amb el hashtag #menjasaimoute) per sumar més gent sensibilitzada amb la necessitat de prevenir el càncer.

A banda de la campanya online #menjasaimoute, les activitats de la SECAPC inclouen una vintena de tallers de confecció de menús saludables i l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal’ dirigits a un públic de totes les edats.

Els tallers tenen la finalitat de donar recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques de cara a tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’,destinat a nens entre 5 i 7 anys i que es representa a més d’una desena de municipis, explica mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita.

La SECAPC, que cada any celebra la FECEC, Junts contra el Càncer, vol conscienciar la població sobre la importància d’adquirir hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions comunes: d’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita i/o verdures, com a mínim, i de l’altra, la realització de 30 minuts d’activitat física moderada, cada dia.