Amb motiu del Dia Europeu de la Musicotèrapia, la psico-oncòloga y musicoterapeuta de la Fundació Oncolliga, Patricia Martí Augé, ha participat en el programa Assaig general de Catalunya Música per parlar sobre la importància de la musicoteràpia a nivell terapèutic per als malalts de càncer o altres malalties.
La musicoteràpia és una disciplina que poc a poc s’ha anat implementant segons indica Martí, també professora del Màster de Musicoteràpia del ESMUC. “És un procés lent (…) que s’ha de demostrar a la comunitat mèdica i sanitària la importància d’aquestes intervencions”, comenta l’especialista.
Amb les intervencions de musicoteràpia es produeixen canvis terapèutics a qualitativament i quantitativament, segons indica Patricia Martí, i assegura que cal donar suport a aquesta disciplina amb instruments d’altres àmbits com per exemple la psicologia.
“En el context oncològic, la musicoteràpia és una disciplina i una modalitat de tractament més. Ajuda i acompanya a les persones a conviure millor amb tot el sacseig de la malaltia a diferents nivells: en l’àmbit físic però també en l’emocional, cognitiu, social, espiritual o existencial”, indica Martí.
Oncolliga ofereix aquest servei des d’hospitals per tal d’ajudar a millorar l’estat anímic del pacient de forma senzilla i amb una relació de proximitat amb els professionals per tal de dissenyar, acordar i consensuar els tractaments terapèutics.
L’especialista explica detalladament en el programa (minut 1.23.00) quin és l’objectiu de la musicoteràpia, quin tipus de música s’utilitza, si és millor que sigui en directe o enregistrada i comenta el servei que oferim des de l’entitat.