Fins ara, la 1a Som Vallès Trail ha recaptat 50.000 € però el repte va més enllà de la caminada del 5 d’octubre, un èxit d’organització, participants, voluntariat i recaptació. Els diners recollits són per a la Fundació Oncolliga

Equip Les Primeres, precisament les primeres que es van inscriure a la caminada

Per participar a la 1a Som Vallès Trail, cada equip ha hagut de recaptar un mínim de 600 €, una xifra que s’ha superat amb escreix. Ara per ara, ja se n’han recollit 50.000 però l’organització de la marxa confia que se n’aconseguiran 60.000. I és que els donatius als equips o a l’equip zero encara es podran portar a terme fins el proper 5 de novembre a la web somvallestrail.cat. Els diners recaptats es destinen, íntegrament, a la Fundació Oncolliga per continuar millorant la qualitat de vida de persones amb càncer, les seves famílies i les seves cuidadores i cuidadors.

En un ambient festiu, 60 equips, amb un total de 360 persones, i 125 voluntaris i voluntàries han participat a la 1a Som Vallès Trail, la caminada solidària per equips i relleus més gran del Vallès Occodental, que ha organitzat el Club d’Esports de Muntanya Cerdanyola (CEM Cerdanyola) a benefici de la Fundació Oncolliga. Ha sigut un doble repte esportiu no competitiu i solidari, que ha començat a les 8 del matí  al Parc del Complex Esportiu Municipal Can Xarau de Cerdanyola i es va acabar a mitjanit al mateix lloc.

Els equips, de 6 persones cadascun, han recorregut 68 quilòmetres i s’han pogut anar rellevant. La ruta era circular per pistes, boscos, camps i alguna zona urbana de 9 municipis del Vallès Occidental: Cerdanyola, Ripollet, Barberà, Sabadell, Castellar, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze i Sant Cugat, amb l’arribada a Can Xarau de Cerdanyola. Al llarg de tot el traçat hi havia 7 avituallaments, on els equips podien fer els relleus.

El primer equip a arribar a la meta ha estat l’Elifit, d’Ullastrell, amb el dorsal 33. Ho ha fet a les 18 hores i 10 minuts, deu hores després de la sortida. El segon lloc ha estat per l’equip Arreplegats 3, amb el dorsal 4, a les 18 h i 22’, i en tercera posició, l’equip ABB España 1, amb el dorsal 57, a les 18 h i 59’.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, el regidor d’Esports, Óscar Pons, la presidenta de la Fundació Oncolliga, Maria Assumpció Vila,  la directora de l’entitat, Eulàlia Castells han entregat les medalles i obsequis, un roure per plantar, a totes les persones que hi han participat.

A banda de ser una jornada festiva, solidària, esportiva no competitiva, ha estat també inclusiva, amb la participació de persones amb discapacitat. A més, l’esdeveniment ha visibilitzat els espais naturals que encara queden al Vallès Occidental i ha volgut sensibilitzar tothom de la necessitat de preservar-los.