La Fundació Oncollliga i el Col·legi de Faramacèutics de Barcelona van coorganitzar el 14 de novembre una jornada sobre el càncer de pulmó. S’hi van exposar els avenços científics i els nous medicaments per tractar aquesta malaltia
Felip, Vilà, Arcusa, Puig i Recasens, al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona
El 17 de novembre és el Dia Mundial del Càncer de Pulmó, un dels més comuns en homes i, els darrers anys, també en dones. Amb motiu d’aquesta commemoració anual, la Fundació Oncolliga i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona van coorganitzar el 14 de novembre una jornada sobre els avenços científics i la prevenció d’aquesta malaltia.
La prestigiosa doctora Enriqueta Felip Font, cap de la secció d’Oncologia Mèdica de la Unitat de Tumors Toràcics de la Vall d’Hebron de Barcelona, va explicar que “el 85 per cent dels casos de càncer de pulmó estan provocats pel tabaquisme”, i que “el futur és la Intel·ligència Artificial perquè ens podrà ajudar molt a detectar un càncer”, com per exemple el de pulmó.
La doctora Felip durant la seva intervenció
A la jornada també es va parlar dels nous medicaments per tracta el càncer de pulmó, amb la farmacèutica i tècnica de l’Àrea del Medicament del departament de Salut de la Generalitat, Gemma Puig Comas. Aquesta experta va donar un toc d’esperança dient que “aquest 2024 hi ha hagut molta innovació amb fàrmacs nous, 12 autoritzacions, per tractar el càncer de pulmó”.
Per cloure la sessió, la presidenta de la Fundació Oncolliga, Maria Assumpció Vilà Planas, va recordar que fa anys “tenir un càncer de pulmó era igual a mort. Ara, per sort, hi ha molta esperança”.
La presidenta del Comitè Científic d’Oncolliga, l’oncòloga Àngels Arcusa Lanza, va presentar l’acte, i el tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Miquel Recasens Isart, en va ser el moderador. Johnson & Johnson va patrocinar la jornada.