Objectiu:
A Espanya, el càncer de pròstata és una de les principals causes de morbi-mortalitat. El número de càncers diagnosticats a Espanya a l’any 2021 s’estima que arribarà als 276.239 casos, segons els càlculs de REDECAN, un número molt similar al de l’any 2020. No obstant això, la realitat pot ser lleugerament diferent ja que aquesta estimació no inclou el possible efecte de la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, aquestes estimacions s’han d’entendre com la incidència que hi hauria en 2021 si no hagués hagut factors que hagessin alterat o que encara alteraran les possibilitats diagnòstiques del sistema sanitari
S’estima que els càncers més sovint diagnosticats a Espanya en 2021 seran els de colon i recte (43.581 nous casos), pròstata (35.764), mama (33.375), pulmó (29.549) i bufeta urinària (20.613).
Tenint en compte aquest context la jornada té per objectiu traslladar a les empreses blocs d’informació pràctica en el camp de la prevenció i detecció precoç del càncer de pròstata mitjançant un col·loqui entre diversos experts que tractaran temes com la comunicació amb els treballadors en matèria de prevenció, la importància de la detecció precoç i els recursos dels que disposa l’empresa per a obtenir informació. Així mateix s’exposaran casos de bones pràctiques empresarials en aquest àmbit.
Programa de la jornada:
09:45 h – Presentació
- Sra. Roser Fernández. Presidenta. Comissió d’atenció a les persones, salut i social. Foment del Treball.
09.55 h – Com treballar des de l’empresa la prevenció i detecció precoç del càncer de pròstata
- Dr. Boi Ruiz. Director de la Càtedra de Gestió i Polítiques de Salut. Universitat Internacional de Catalunya.
- Dra. Mª José Ribal. Presidenta. Societat Catalana d’Urologia.
- Dra. Montserrat Arzoz. Membre de la Junta Directiva. SCU (Oficina del Pacient).
- Sra. Ana Morales. Directora RRHH. Grup Johnson & Johnson.
- Sr. Ivó Valdivielso. Director. Fundació Oncolliga.
- Sr. Ricardo Aparicio. Periodista expert en salut.
11:30 h – Preguntes dels assistents
11:50 h – Cloenda