A les 8 d’aquest matí ha arrencat la caminada solidària per equips i relleus més gran del Vallès Occidental al Parc del Complex Esportiu Municipal Can Xarau de Cerdanyola. Hi participen 360 caminaires i 125 voluntaris i voluntàries, i els diners recaptats es destinen, íntegrament, a la Fundació Oncolliga per continuar millorant la qualitat de vida de persones amb càncer, les seves famílies i les seves cuidadores i cuidadors.
L’arrencada de la 1a Som Vallès Trail
En un ambient festiu, 60 equips, amb un total de 360 persones, participen ja a la 1a Som Vallès Trail, que ha organitzat el Club d’Esports de Muntanya Cerdanyola (CEM Cerdanyola) a benefici de la Fundació Oncolliga. Es tracta d’un doble repte esportiu no competitiu i solidari, que ha començat a les 8 del matí i que, a aquesta hora, es desenvolupa amb normalitat.
Els equips, de 6 persones cadascun, han de recórrer 68 quilòmetres, que es poden anar rellevant però que l’han de fer en un màxim de 16 hores. La ruta és circular i passa per pistes, boscos, camps i alguna zona urbana de 9 municipis del Vallès Occidental: Cerdanyola, Ripollet, Barberà, Sabadell, Castellar, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze i Sant Cugat, amb l’arribada a Cerdanyola. Al llarg de tot el traçat hi ha 7 avituallaments, on els equips poden fer els relleus.
Uns minuts abans de la sortida, la Judith Roca, una de les sis integrants de l’equip Les primeres, el primer equip que es va inscriure a la prova, ha explicat que s’hi han apuntat perquè “Oncolliga, a quatre de l’equip, ens va ajudar en el seu dia, perquè en som voluntàries i, el més important, pel donatiu que fem a l’entitat”.
Els donatius a Oncolliga, fins el 5 de novembre
Per participar a la 1a Som Vallès Trail, cada equip ha hagut de recaptar un mínim de 600 €, una xifra que s’ha superat amb escreix. Ara per ara, ja se n’han recollit 50.000 però l’organització de la marxa creu que se n’aconseguiran 60.000. I és que els donatius a l’equip que es desitgi o a l’equip zero encara es podran portar a terme fins el proper 5 de novembre a la web somvallestrail.cat
A banda de ser una jornada festiva, solidària, esportiva no competitiva, és també inclusiva, amb la participació de persones amb discapacitat. A més, l’esdeveniment visibilitza els espais naturals que encara queden al Vallès Occidental i pretén sensibilitzar tothom de la necessitat de preservar-los.