/Dia mundial de les persones ostomitzades
­

Dia mundial de les persones ostomitzades

El proper 3 d’octubre se celebra el Dia mundial de les persones ostomitzades. Avui dia parlar d’una ostomia encara és un estigma social, que provoca angoixa a la persona ostomitzada. Una de les causes d’aquest estigma és la manca d’informació sobre les  ostomies.

Així doncs, l’objectiu del dia mundial és donar a conèixer a la societat què és una ostomia, què implica i que amb una ostomia es pot tenir una vida plena en tots els àmbits, personal, laboral i social.

Des de l’any 2014 l’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO), que té un convenir de col·laboració amb Oncolliga,  organitza una jornada amb motiu del Dia mundial. Aquest any donada la situació de pandèmia, no serà possible realitzar-la per compartir experiències entre ostomitzats, familiars i professionals de la salut.

No obstant, ACO ​comparteix uns monogràfics (clica aquí per consultar els monogràfics) informatius realitzats per professionals sanitaris i uns vídeos de conscienciació amb motiu del Dia Mundial de les persones Ostomitzades.

Deixa un comentari