El 2 de juny, es celebra el Dia Nacional dels Supervivents de Càncer. Aquest dia té l’objectiu de traslladar a la societat les necessitats i problemàtiques que afronten els pacients de càncer després d’haver superat la malaltia.
Molts supervivents de càncer s’enfronten a reptes físics, mentals i socials com a conseqüència de la seva malaltia i el seu tractament.
La FECEC ha editat i publicat el 2014, l’estudi “Supervivents de càncer a Catalunya”, a través del qual, va detectar i quantificar les persones que han patit un càncer a Catalunya i les seves necessitats no cobertes.
Segons aquest estudi, a Catalunya, hi ha unes 107.778 persones que convivien amb un diagnòstic de càncer (60.606 homes i 47.172 dones). Es constata que l’augment anual de supervivents de càncer és al voltant de l’1,6% en les dones i de l’1,7% en els homes.
Des de les entitats que donem suport a persones amb càncer, es proposa que hem d’estar preparats per oferir solucions i donar resposta a les necessitats dels supervivents. Molts d’ells tenen problemes en l’àmbit financer i en la reincorporació laboral i tot plegat ens fa pensar que vivim en una paradoxa: per una banda, es lluita per curar el càncer però, per una altra banda, ens desentenem d’aquestes mateixes persones que fa uns moments hem curat.
Podeu descarregar-vos l’estudi complet: ‘Supervivents de càncer a Catalunya’.
Font: FECEC