• Del 2 al 9 d’octubre torna la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer que cada any organitza la FECEC
  • Sota el lema #menjasaimoute20, l’objectiu és promoure les recomanacions del Codi Europeu Contra el Càncer per fomentar hàbits saludables i prevenir el risc de la malaltia
  • En moments com el que vivim cal potenciar els hàbits saludables com l’alimentació equilibrada i l’activitat física diària
  • Gairebé 1.000 nens es beneficiaran de l’activitat Hort d’en Marçal

 

La IX edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), es celebrarà del 2 al 9 d’Octubre.

La SECAPC té l’objectiu de sensibilitzar la població a adoptar estils de vida saludables seguint les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer per prevenir la malaltia, doncs l’Agència Internacional de Recerca del Càncer assenyala que fins al 50% dels càncers es poden prevenir seguint hàbits saludables.

La campanya es centra en 3 recomanacions:

  1. Mantenir un pes saludable.
  2. Fer activitat física diària durant mínim 30′.
  3. Seguir una alimentació saludable. Una alimentació rica en cereals integrals, llegums, fruita i verdura. Evitant begudes ensucrades i limitant consum d’aliments rics en greix i sucres.

El lema “Menja sa i mou-te!” resumeix aquestes recomanacions. I es que en la situació que estem vivint, els experts recomanen mantenir més que mai uns hàbits saludables per ajudar a afrontar adequadament la situació de crisis generada per la pandèmia.

 

Les activitats s’adapten a la nova normalitat

A banda de la campanya #menjasaimoute20, les activitats de la SECAPC inclouen una combinació d’activitats presencials, directes online i una adaptació de l’espectacle l’Hort d’en Marçal a les aules.

Tindrem una connexió en directe amb la xef Ada Parellada, el dia 6 d’octubre a les 18h a través Instagram Live(@fececfederacio), per aprendre a confeccionar una recepta saludable i fàcil de cuinar.

Els tallers, dirigits a un públic de totes les edats, tenen la finalitat d’oferir recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per seguir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats. Un d’ells serà en directe, a través de la plataforma zoom, el 8 d’octubre a les 18h i cal inscripció prèvia: https://forms.gle/q1aUKvGqabMHkKk46

L’activitat infantil ‘Hort d’en Marçal’ destinada a nens de 5 anys s’adapta i es trasllada a les aules. Mitjançant un vídeo amb els personatges de l’espectacle es treballen les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una broqueta de fruita junt amb un material pedagògic per treballar a l’aula. Aquesta activitat compta amb el suport de Supermercats Caprabo que ha donat tota la fruita per poder fer els tallers i la col·laboració dels voluntaris per fer arribar aquest material a les aules. Gairebé 1.000 infants de Catalunya es beneficiaran de l’activitat.