El Psicosocial Working Group – Grup de Treball Psicosocial de l’European Cancer Leagues – continua treballant per recollir les necessitats de les persones amb càncer d’arreu d’Europa i per millorar la seva qualitat de vida.

A la darrera reunió del 31 de març, realitzada online a conseqüència de la situació de confinament viscuda als països participants i en la que hi va participar Patricia Marti, psicooncòloga de la Fundació Oncolliga, en representació de la FECEC, es va fer una valoració del 2019-2020 Action Plan i es va parlar de la planificació del 2020-2021.

D’entre els diferents temes abordats, cal destacar la preparació de materials i línies d’actuació per facilitar als empresaris la gestió del retorn a la feina de persones que s’han vist afectades per una malaltia oncològica.

Un altre tema d’especial interès ha estat l’elaboració d’algunes estratègies i eines per facilitar la comunicació d’aspectes relacionats amb la intimitat i la sexualitat, una qüestió encara força tabú tant per les persones malaltes i les seves parelles com per part dels professionals.

European Cancer Leagues

Font: ECL’ Position Paper 2020

 

Sobre l’Association of European Cancer Leagues (ECL)

Des del 2007, el Grup de treball de suport a pacients ECL (PSWG) connecta experts en atenció contra el càncer que treballen conjuntament en temes com l’accés a les assegurances i serveis financers, el retorn al treball, l’assistència al cuidador, la rehabilitació del càncer i les cures pal·liatives. Els membres del PSWG comparteixen bones pràctiques, desenvolupen directrius i altres fonts d’informació per sensibilitzar i millorar la qualitat de l’assistència i busquen potenciar la veu del pacient en la presa de polítiques nacionals i europees.