• Pep Plaza, Eloi Vila, Ada Parellada, Halldor Mar i el Dr. Manel Esteller han participat en l’acte d’inici de la campanya
  • La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) i Condis Supermercats estan darrera d’aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual és recaptar fons per a desenvolupar programes d’atenció al pacient oncològic i als seus familiars
  • Durant els dies 6 i 7 de març, s’han posat a la venda més de 66.000 bosses de pebrots a 545 Condis d’arreu de Catalunya


Arrenca la VI edició de la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC)Junts contra el càncer i Condis Supermercats. Avui i demà dissabte, la ciutadania està convidada a comprar una bossa de pebrots solidaris per lluitar contra el càncer. Per un preu simbòlic de 1,5€ es contribuirà a desenvolupar projectes de suport i atenció als malalts oncològics i a les seves famílies.

Per donar el tret de sortida a la campanya, alguns dels padrins com l’actor i humorista Pep Plaza, el periodista Eloi Vila, la xef Ada Parellada, i el músic i guitarrista Halldor Mar han fet de voluntaris durant una estona en un dels supermercats que hi participen per animar als clients a sumar-se a la iniciativa. D’altra banda, l’acte de presentació també a comptat amb el Dr. Manel Esteller, director de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i tota una eminència en la investigació sobre epigenètica.

En total, durant aquests dos dies, s’han posat a la venda 66.000 bosses de pebrots solidaris repartides entre els 545 supermercats Condis de Catalunya. Més de 900 voluntaris d’arreu del territori català, que han estat convocats per les entitats organitzadores, seran els encarregats de donar a conèixer els objectius de la campanya i de difondre entre els clients la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC.

La recaptació de la venda dels pebrots solidaris es destinarà íntegrament a programes d’atenció i suport als pacients oncològics i a les seves famílies, així com a diversos projectes en les àrees de divulgació i prevenció.

Durant l’acte d’inici de la campanya que s’ha fet aquest matí, El Dr. Manel Esteller, ha explicat que  La prevenció del càncer és millor que la curació del càncer. Evitar els hàbits tòxics com el fumar i al mateix temps seguir una alimentació equilibrada, evitant el sedentarisme, són claus. La detecció primerenca és el següent punt important. Si el tumor ja està establert, la combinació de cirurgia, radioteràpia i fàrmacs és la millor solució. Pels darrers, un tractament personalitzat i que a més incorpora immunoteràpia, no sols pot incrementar la supervivència si no també la qualitat de vida de la persona”.

Xavier Pérez, director de màrqueting de Condis Supermercat ha incidit la importància d’un gest tan senzill com és comprar la bossa de pebrots solidaris: “entre tots, podem contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer, una malaltia que, malauradament, ens toca de més a prop o més lluny. I és que, tots tenim algun familiar, amic o conegut que l’ha patit”. I ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment “a totes aquelles persones que, durant aquests dos dies, dediquen el seu temps a fer possible que aquesta iniciativa arribi al major nombre de persones possible”.

Ivó Valdivielso, director de la Fundació Oncolliga, ha explicat que “des de la FECEC, portem gairebé 20 anys concentrant els nostres esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya.  Gràcies a iniciatives com aquestes, aconseguim que cada cop més persones puguin ser beneficiàries dels serveis d’atenció i suport que es porten a terme des de les entitats federades. Millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer és el nostre principal objectiu i, per aquest motiu volem expressar el nostre agraïment a tots els col·laboradors i voluntaris que ho fan possible gràcies al seu suport desinteressat”.

 

Suma’t a la campanya a xarxes

Amb les etiquetes #posemlipebrotsalcancer i #pebrots solidaris, es promou entre els ciutadans que  s’omplin les xarxes socials de fotografies i vídeos per donar difusió a la campanya. Es podran pujar tant al Facebook com al Twitter de la FECEC i de Condis (@condislife), així com a l’Instagram de Condislife.