La Fundació Oncolliga se suma un any més a la campanya promoguda per la Unió Internacional contra el Càncer (UICC) amb motiu del Dia Mundial del Càncer, el 4 febrer.

Enguany i fins a l’any 2021, el Dia Mundial del Càncer se celebrarà sota el lema ‘Jo sóc i penso‘, es tracta d’una crida a l’acció, d’un compromís personal, una acció individual presa ara, en el present, perquè tingui impacte en el futur i, d’aquesta forma, reduir l’impacte del càncer de tots els éssers estimats en un futur.

L’objectiu global és reduir el 25% de les morts evitables per càncer que avui dia és la segona causa de mort a tot el món, cada any moren 9,6 milions de persones a causa del càncer. És per aquesta raó que la campanya no dura un sol dia sinó tres anys, per poder inspirar canvis, mobilitzar l’acció i crear un impacte durador per part del públic.

 

Qui pot involucrar-se?

Tothom té el poder d’actuar; ja sigui un treballador, un professor, un professional sanitari, les organitzacions, un supervivent, un familiar, un amic, un estudiant, empreses, ciutats, governs, etc. Tothom pot donar suport, dur a terme accions personals, augmentar la veu col·lectiva i pressionar els governs per fer més.

#DiaMundialCàncer
#JoSócIPenso