Ambdues organitzacions treballen plegades per enfortir la implicació del món empresarial amb el benestar de les persones

L’Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de Foment del Treball i la Fundació Oncolliga han organitzat una jornada sobre la prevenció i la gestió del càncer a l’empresa, amb l’objectiu d’ajudar a les companyies en el desenvolupament d’activitats psicosocials que contribueixin en la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars.

El secretari general de Foment, David Tornos, ha inaugurat la sessió juntament amb el president d’Oncolliga, Enric Reyna, i ha destacat el compromís de Foment amb l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre els quals es troba l’ODS 3 que estableix la necessitat de “garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats”. “Les empreses poden incidir de diferents maneres en la consecució d’aquest Objectiu i moltes ja ho estan fent conscients que el seu equip humà és un dels seus principals actius”, defensa Tornos.

Aquesta sessió s’emmarca en el conveni de col·laboració establert entre Foment i Oncolliga, amb el qual ambdues organitzacions sumen esforços per abordar des del món empresarial un problema de primera magnitud sanitària, com és el càncer, tant per seva elevada incidència i mortalitat, com per l’intens impacte físic, emocional i social que té per a las persones que el pateixen. En aquesta línia, Reyna ha assenyalat que “les empreses han de ser un referent de com donar suport en l’àmbit laboral a les persones que conviuen amb aquesta malaltia, a més de fomentar estils de vida saludables entre tots els seus treballadors“.

A continuació s’han abordat les polítiques públiques orientades a l’atenció de les persones amb càncer, a càrrec de la secretària general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Laura Pelay, la regidora de Salut i Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, i el director de l’Oficina de PRL de Foment, César Sánchez, com a moderador de la sessió.

També han participat com a ponents la responsable de projectes i +3 i professora associada UAB, Loly Fernández; la fundadora i directora de Biwel, Estel Mallorquí Ayach; la doctora en psicologia i psicooncòloga d’Oncolliga, Patricia Martí; el responsable del Servei de Prevenció de Henkel Ibérica, Miguel Rodríguez Ríos; la directora de l’Àrea de Persones de Suara Cooperativa, Mònica Vázquez; i el director gerent d’Oncolliga, Xavier López García, per cloure l’acte.