El 19 d’octubre se celebra el Dia Internacional del Càncer de Mama per sensibilitzar i conscienciar a tothom de la importància de la prevenció i del diagnòstic precoç d’aquesta malaltia. Per aquesta raó Oncolliga posa en marxa la campanya ‘Una mà amiga’, una crida a totes les persones a fer-se exploracions de les mames i revisions mèdiques de forma periòdica. Perquè la detecció precoç del càncer de mama és a les teves mans i pot determinar l’evolució de la malaltia. Per això recomanem fer una exploració de les mames regularment, i si hi ha qualsevol alteració contactar amb el ginecòleg, i dur un estil de vida saludable seguint les recomanacions i actuacions que proposa el Codi Europeu contra el Càncer.

 

 

 

 

 

 

Per commemorar el Dia Internacional del Càncer de Mama, Oncolliga organitza les següents activitats:

Barcelona

 • 17 d’octubre

Activitat lúdica al Centre Cívic Can Felipa de Barcelona, al barri de Poblenou. El centre organitza una ballada de zumba amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama i la Fundació estarà present tot el dia per informar a tothom dels serveis que s’ofereixen.

IV Jornada per a Vosaltres a Sant Pau. La psicooncòloga i musicoterapeuta de la Fundació Oncolliga, Patricia Martí, oferirà un Taller de Musicoteràpia.


Rubí

 • 16 d’octubre
  Conferència sobre l’alimentació saludable
  a càrrec de la dietista i nutricionista de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, Montse Ibarra Rubio.
 • 19 d’octubre
  Paradeta solidària d’Oncolliga
  al Passeig de Francesc Macià de Rubí cantonada amb el carrer Sant Cugat, de 9 h a 20 h. Allà podreu adquirir els atrapa-somnis realitzats en el taller de treballs manuals i molts altres productes. També s’informarà sobre els serveis que Oncolliga ofereix a persones amb càncer i als seus familiars.

Sabadell

 • 16 d’octubre

Presentació de l’Equip Absolut de Natació Artística del Club Natació Sabadell com a nova imatge d’Oncolliga durant la temporada 2019/2020. La presentació tindrà lloc el dimecres 16 d’octubre, a les 16 hores, en el Club Natació Sabadell.

 • 20 d’octubre
  Mercat Solidari a Sabadell. El diumenge 20, les voluntàries d’Oncolliga a Sabadell instal·laran un estand solidari a la plaça del Mercat Central en què està previst realitzar un mural amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama. També hi haurà productes solidaris d’Oncolliga (polseres, mocadors roses, manualitats realitzades per les voluntàries d’Oncolliga, etc) que es podran adquirir a canvi d’un donatiu per a l’entitat.

Sant Cugat del Vallès


Terrassa

 • 24 d’octubre
  Taules informatives, venda d’espelmes i altres productes solidaris d’Oncolliga.
 • 25 d’octubre
  Taules informatives
  amb la col·laboració de voluntaris i professionals de la salut, venda d’espelmes i altres productes solidaris d’Oncolliga, globus per als nens, actuació dels Bastoners de Terrassa, actuació de la colla castellera Castellers de Terrassa, animació amb el xanquer “URUSET”, encesa d’espelmes “Una mà amiga” i enlairament de globus.

Consulta el programa de la jornada clicant aquí o sobre de les imatges.