Un any més, la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) organitza la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer del 27 de setembre al 6 d’octubre sota el lema ‘Menja sa i mou-te‘ #menjasaimoute19 (a les xarxes socials), ja que menjar sa no hauria de ser un sacrifici i està a l’abast de tothom.

La Fundació Oncolliga se suma, dona suport i promou aquesta iniciativa de la FECEC, que s’ha convertit en una campanya consolidada arreu de Catalunya dins l’àmbit de la prevenció i sensibilització del càncer.

Aquesta campanya es basa en recomanacions de l’Agència Internacional de Recerca en Càncer de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i recollides en el Codi Europeu contra el càncer, que assenyala que fins al 50% dels càncers es poden prevenir amb hàbits saludables.

Consulta els 12 consells per reduir el risc de patir càncer que recull el Codi Europeu aquí.

Al llarg dels 10 dies que dura la campanya, del 27 de setembre al 6 d’octubre, la FECEC ha organitzat més d’una vintena d’activitats arreu de Catalunya, a 23 municipis i 10 escoles.

Consulta el calendari de les activitats programades aquí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Taller gratuït: Confecció menús saludables per menjar fora de casa a càrrec de la nutricionista i dietista Montserrat Illán.

  • Dia: dimarts, 1 d’octubre de 2019
  • Hora: 19 h
  • Lloc: Casal del Poblenou (Rambla Poblenou, 49)

En el taller s’oferiran algunes recomanacions i els principals errors entorn de l’alimentació saludable, recomanacions per a menús econòmics, s’explicarà com hauria de ser l’estructura d’un menú tipus i al final hi haurà una activitat pràctica de confecció de menús equilibrats per emportar fora de casa.

Finalitzat el taller, l’agrupació d’Oncolliga BCN-Poblenou oferirà la possibilitat als assistents d’elaborar brotxetes de fruita saludables per tancar l’activitat.

Aquest taller, organitzat per la FECEC i l’agrupació d’Oncolliga BCN-Poblenou, compta amb la col·laboració del Casal, que cedeix l’espai, i el Mercat del Poblenou, que proporciona la fruita per a les brotxetes.