La Fundació Oncolliga organitza un curs de formació bàsic per a persones que realitzen voluntariat en l’àmbit d’atenció a malalts oncològics. El curs constarà de tres sessions que tindran lloc els dies 30 i 31 de maig i l’1 de juny a la seu d’Oncolliga Barcelona.

En aquesta formació s’impartiran coneixements sobre les dimensions que entren en joc en conviure amb el càncer, es farà una aproximació al conjunt del col·lectiu que treballa en l’àmbit oncològic i s’oferiran eines i recursos per emmarcar correctament l’actuació de les persones voluntàries amb els malalts oncològics.

Els professionals que encarregats de fer la formació són l’oncòleg de l’Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer, el Dr. Eduard Batiste-Alentorn; la psicooncòloga de la Fundació Oncolliga, Patricia Martí; la infermera especialista en dol a l’AFANOC i directora de l’Espai Salut, Núria Carsí; i la coordinadora de voluntariat de la Fundació Oncolliga, Maria Vilà.

Per inscriure’t a la formació clica aquí

 

Continguts:

 • 30 de maig de 16 h a 20 h
  Bloc 1: El càncer, i el malalt de càncer
  Viure amb el càncer. Docent: Patricia Martí
  La malaltia oncològica. Docent: Dr. Eduard Batiste-Alentorn

 

 • 31 de maig de 16 h a 20 h
  Bloc 2: El fet voluntari. Docent: Maria Vilà
  El voluntari en el món de l’oncologia
  L’acompanyament al malalt
  Preservar la qualitat de l’acció voluntària

 

 • 1 de juny de 10 h a 14 h
  Bloc 3: La relació interpersonal. Docent: Núria Carsí
  Impacte emocional i cura del voluntari
  Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada
  La fase terminal: eines pels voluntaris

Clica aquí per accedir al programa en pdf.

 


Vols ser voluntari d’Oncolliga?

Si vols ser voluntari d’Oncolliga, en primer lloc, omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu. A més a més també pots consultar el tipus de voluntariat que col·labora amb l’entitat així com el procés d’incorporació d’una persona que vulgui ser voluntària a Oncolliga, que passa per cinc fases: inscripció, entrevista, formació bàsica, formació específica i tutories.