Xavier López García, director gerent de la Fundació Oncolliga

L’exdirector general d’Economia Social i Cooperativa de la Generalitat de Catalunya, Xavier López García, assumeix la direcció de la Fundació Oncolliga, entitat que ofereix suport psicosocial a les persones amb càncer i els seus familiars. 

Barcelona, 25 d’abril de 2019 – La Fundació Oncolliga incorpora com a director gerent a Xavier López Garcia, que compta amb una llarga trajectòria gestionant diverses organitzacions i entitats centrades en les persones.

Durant més de 25 anys, Xavier López ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional enfocada al cooperativisme i l’economia social. I ho ha fet al capdavant de diverses empreses i entitats, la darrera a Ampans com a director de desenvolupament.  Anteriorment,  Xavier López va ser director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya entre el 2011 i el 2016. A banda, l’any 2003 va impulsar el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya, el Grup Clade, que va dirigir des de 2005 fins al 2011.

Al llarg dels darrers anys, Xavier López ha estat conseller de diverses entitats i organismes com la Confederación Española de la Economía Social (CEPES), l’Institut Català de Finances (ICF), l’Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA), Abacus cooperativa, Grup Qualitat, Arç Intercooperació cooperativa i de la Societat Catalana d’Inversió en Cooperatives (Sicoop).