Calella acollirà l’exposició “Mocadors al vent” del 5 al 17 de març. Es tracta d’una mostra fotogràfica que va més enllà d’un simple retrat de quatre dones; ja que les imatges són el relat de l’experiència vital que van viure durant la malaltia.

La força que entre nosaltres ens vam anar contagiant, el desig de trencar barreres i els estigmes que la malaltia carrega, la voluntat de no fer pena i, en definitiva, les ganes de passar-nos-ho bé, va portar-nos a tirar endavant la realització d’unes sessions de fotografia.

La idea de realitzar la sessió fotogràfica, que forma part de l’exposició “Mocadors al vent”, va sorgir quan quatre dones, les protagonistes de l’exposició, amb càncer de mama van coincidir durant les sessions de quimioteràpia a l’Hospital Comarcal de Blanes. Entre elles van crear un vincle especial, ja que van donar-se suport mutu a l’hora d’enfrontar-se a tots els dubtes, incerteses i inquietuds. Amb força, amb la voluntat de trencar estigmes i per passar-s’ho bé van decidir realitzar diverses sessions fotogràfiques, que a avui en dia formen part de l’exposició “Mocadors al vent”.

 

Els fotògrafs Jordi Masbernat i Josep Salip van ser els encarregats de dur a terme les fotografies que expliquen les vivències de les quatre. El repte era copsar la seva ànima per a vosaltres; o sigui, ajudar-les a explicar la seva història, explica Jordi Masbernat. I comenta que les fotografies són un suport que us agafaran de la mà i us passejaran per la seva experiència vital.

 

Inauguració de l’exposició a Calella

La inauguració tindrà lloc el dimarts 5 de març, a les 19 hores, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell de Calella i comptarà amb l’alcaldessa de Calella, Monserrat Candini; la regidora de sanitat de Calella, Margarita Valls; el vicepresident de la Fundació Oncolliga, Joan Coma-Cros; i la responsable d’Oncolliga Calella, Maria Pera.

L’exposició “Mocadors al vent” es podrà veure a Calella del 5 al 17 de març, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell.