Oncolliga va celebrar el divendres el 25 aniversari del seu tradicional Sopar Solidari en el Centre Cultural, amb un aforament de comensals extraordinari i una molt bona notícia per a la lluita contra el càncer. “S’ha obert una nova etapa, la medicina personalitzada, biològica i molecular -va explicar Lluis Cirera, cap d’oncologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i membre del comitè científic de Oncolliga-. Amb una analítica de sang podem realitzar un estudi genòmic del tumor del pacient i dissenyar un tractament personalitzat”. La implantació d’aquesta tècnica pot permetre en el termini de 5 o 6 anys augmentar la supervivència al càncer del 65 per cent dels pacients actual al 95%, va anunciar Cirera.

Durant el sopar, en el qual va assistir Lluis Franch, cap de la Regió Sanitària de Barcelona de CatSalut, l’alcalde en funcions Alfredo Vega i el bisbe, Josep Àngel Saiz Meneses, es va retre homenatge a Conxa Puig, pel seu compromís vital en suport als malalts de càncer i a les seves famílies en Oncolliga. L’Ajuntament li ha concedit la Medalla de la Ciutat, que se li imposarà en breu.

Joaquim Gil, president de Oncolliga, va agrair el compromís solidari dels comensals i de la ciutat amb Oncolliga i va tenir un record pel exconseller de Territori i Sostenibilitat, el egarense Josep Rull, a la presó provisional al centre penitenciari de Estremeras, a Madrid. “Molta força. Et volem aviat a casa”, va dir.

Font: Article de Laura Hernández del Diari de Terrassa