L’ Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO) organitza una jornada divulgativa per celebrar el Dia Mundial del Pacient Ostomitzat sota el lema Viure amb una ostomia. La jornada tindrà lloc el dia 9 d’octubre, de 10 a 14 hores, a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar i hi estan convidades totes aquelles persones ostomitzades i els seus familiars, així com professionals sanitaris, per compartir experiències i donar a conèixer que amb una ostomia es pot conviure amb completa normalitat.

La jornada començarà a les 10 del matí amb la benvinguda i continuarà amb una taula col·loqui sobre ‘La persona ostomitzada des del seu entorn’ en la que hi participarà la psicòloga clínica de l’Hospital de Sant Joan Despí, de l’Hospital Duran i Reynals, de l’Institut Català d’Oncologia i del Consorci Sanitari Integral, Cristina Bierge; la gestora de casos UFAC del SAP del Delta de Llobregat, Adela González; i tres familiars: el Miguel Ferrándiz, l’Anahí Ruiz i la Isabel Vázquez. La taula serà moderada per la infermera estomaterapeuta de l’Hospital del Mar, Maribel Sánchez de la Blanca.

 

A les 11.30 hores tindrà lloc la conferència ‘Fisioteràpia: Per a què o quan?’, a càrrec de les fisioterapeutes centre RAPbarcelona, Laia Blanco i Stephanie Kauffmann.

Finalment, a les 12 hores, tindrà lloc la darrera taula col·loqui ‘Ostomia i reconstrucció del budell. Una decisió compartida’, moderada per la presidenta d’ACO, Neus Cols, i comptarà amb la presència de la metgessa adjunta de l’Unitat de cirurgia colorectal de l’Hospital del Mar, Sandra Alonso; de la infermera del Servei de la cirurgia general i de l’aparell digestiu de l’Hospital del Mar, Susana González; i de la Rossana Alessandrello, Sonia Juárez, Juan L. Minguella, Josep Pujol i Llúcia Recto.

Clica aquí per consultar el programa de la jornada.

La inscripció de la jornada és gratuïta. Es prega confirmar assistència al Tel. 93 240 58 88 o bé per correu electrònic a: oncolliga@oncolliga.cat. Dates d’inscripció del 19 de juny al 3 d’octubre de 2017.