Oncolliga i les farmàcies de Barcelona s’uneixen per ajudar els malalts de càncer

L’objectiu és col·laborar en la difusió de la malaltia i en la captació de fons per la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars

Barcelona, 21 de febrer de 2014.- Oncolliga – Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica i l’Associació de Farmàcies de Barcelona, organització empresarial que representa les farmàcies de la província, han assolit un conveni de col·laboració que té com a objectiu desenvolupar iniciatives d’ajuda als pacients amb càncer i dels seus familiars.

Més concretament, l’acord permetrà donar a conèixer a les farmàcies els serveis que ofereix Oncolliga a les persones amb càncer i als seus familiars, i contribuir a conscienciar i informar la població sobre aquesta malaltia. Una de les accions més destacades que contempla el conveni és promoure la implicació de les farmàcies en les campanyes impulsades per Oncolliga per a la captació de recursos destinats a la millora de la qualitat de vida dels pacients.

Francesc Codina, president d’Oncolliga, considera que aquesta entitat “entén que la proximitat i accessibilitat de les farmàcies (el 90% de la població disposa d’una a menys de 250 metres del seu domicili), així com el fet de ser espais sanitaris, les converteix en punts idonis per a la sensibilització dels efectes d’aquesta malaltia, i el desenvolupament i difusió d’iniciatives de suport als pacients de càncer”.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Farmàcies de Barcelona, Antoni Torres, explica que, “més enllà del consell sobre l’ús dels medicaments, de l’assessorament per mantenir un bon estat de salut i de la realització de serveis professionals o proves de detecció de malalties, les farmàcies han de potenciar la seva vessant més social, d’ajuda als altres, doncs aquesta tasca està íntimament lligada a la vocació de servei de la professió”.

Oncolliga

La Fundació Oncolliga és una entitat privada sense ànim de lucre que té per finalitat l’atenció psicosocial a persones amb càncer i els seus familiars, al llarg de tot el procés de la malaltia, oferint orientació, acompanyament i suport psicològic. Tanmateix, realitza activitats de divulgació, prevenció, rehabilitació i formació.

Un equip interdisciplinari format per treballadores socials, psicooncòlogues, treballadors/es familiars, amb suport administratiu, ofereix serveis i programes específics i gratuïts, com ara informació i coordinació de recursos i ajudes disponibles a la xarxa social, suport psicològic, préstec de material clínic (llits articulats, cadires de rodes,…), assessorament sobre nutrició i orientació jurídica laboral, i serveis de voluntariat, entre d’altres.

Associació de Farmàcies de Barcelona 

L’Associació de Farmàcies de Barcelona és l’organització empresarial que representa els titulars d’oficina de farmàcia de la província de Barcelona, amb prop de 1.000 farmàcies associades. AFB forma part de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), que agrupa aproximadament 1.600 farmàcies catalanes.

Conscient de la importància d’involucrar encara més a les farmàcies en l’ajut als col·lectius més desfavorits i en activitats socials, i en la línia del conveni signat amb Oncolliga, FEFAC ha assolit també un acord de col·laboració amb l’Associació Catalana de Lupus, Banc Farmacèutic i FACUA-Consumidores en Acción. La patronal de les farmàcies considera que la implicació amb els demés mostra la farmàcia com el col·lectiu compromès que sempre ha estat.

Conveni AFB Oncolliga

D’esquerra a dreta, Antoni Torres, president d’AFB; Berta Nialet, secretària de la Junda d’AFB; Francesc Codina, president d’Oncolliga; i Francesc Viñas, director d’Oncolliga.