Login
 
Email RSS Feed Twitter Facebook YouTube Google+

Cinc anys posant-li pebrots al càncer

Share
  • Els pròxims 1 i 2 de febrer, 493 establiments Condis de Catalunya distribuiran més de 65.000 bosses amb dos pebrots solidaris cadascuna a un preu simbòlic d’1,5 euros, amb la col·laboració de més de 900 voluntaris
  • La recaptació íntegra de l’acció, impulsada per la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i Condis Supermercats, anirà destinada als programes de suport pels malalts de càncer i les seves famílies
  • La campanya “Posem-li pebrots al càncer” ha recaptat més de 300.400€ en quatre edicions
  • Durant la presentació, el forner Daniel Jordà ha elaborat una recepta de pa amb pebrots solidaris ajudat per la seva filla i els padrins de l’edició d’enguany

Avui s’ha presentat la V edició de la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per Condis Supermercats en col·laboració amb la FECEC – Junts contra el càncer. Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer), la iniciativa se celebrarà demà divendres 1 i dissabte 2 de febrer, a 493 establiments Condis de Catalunya, amb l’ajuda indispensable de més de 900 voluntaris.

Són precisament aquest equip de voluntaris una de les claus de l’èxit de “Posem-li pebrots al càncer”, ja que són ells els encarregats d’oferir als clients una bossa amb dos pebrots solidaris, un verd i un altre vermell, -aportats per l’empresa Agroponiente-, a canvi d’un preu simbòlic d’un euro i mig.

“Posem-li pebrots al càncer” va néixer al 2015 amb l’objectiu de fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC. La recaptació íntegra de la venda dels pebrots solidaris es destinarà a programes d’atenció i suport a pacients oncològics i les seves famílies. Després de quatre anys, aquesta iniciativa ha contribuït amb més de 300.400€ als projectes impulsats per la FECEC.

La campanya d’enguany ha estat apadrinada per les periodistes Elisenda Carod i Sílvia Tarragona, el meteoròleg Tomàs Molina, l’investigador Manel Esteller, Director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), el Dr. Germà Lluch, Director de Coneixement i Recerca de l’Institut Català d’Oncologia i el forner Daniel Jordà, qui ha elaborat una recepta de pa amb pebrots solidaris, ajudat per la seva filla.

A l’acte de presentació també hi ha participat Isabel Rojas, voluntària de la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica ( Oncolliga), en representació d’aquest equip humà; Núria Casaldàliga, Vicepresidenta de la Junta directiva de la FECEC i directora d’Oncolliga, i el director de marketing i comunicació de Grup Condis, Xavier Pérez.

El voluntariat que col·labora en la iniciativa prové de les entitats organitzadores, així com d’una important crida a la que s’han afegit diferents institucions i l’empresa Tram Baix. D’altra banda, Condis també fomenta la solidaritat entre els seus empleats i col·laboradors, que hi participen des dels diferents punts de venda i des de la plataforma central.

Durant l’acte de presentació, Xavier Pérez ha destacat que “per nosaltres es un orgull obrir els nostres establiments d’arreu de Catalunya a la col·laboració amb la FECEC i els seus projectes de suport a pacients oncològics i les seves famílies. Cada any hem aconseguit augmentar la recaptació i aquest any esperem tornar a aconseguir-ho gràcies a haver augmentat tan el nombre de supermercats com el de voluntaris. Des de Condis volem fer un agraïment molt especial a totes les persones, des de col·laboradors i voluntaris fins als padrins que avui ens acompanyen, que s’impliquen fent possible aquesta gran iniciativa”.

Al seu torn, Núria Casaldàliga ha explicat que “aquesta campanya que fem amb la cadena de supermercats Condis, ens permet donar visibilitat a la tasca que fem de forma silenciosa les entitats federades  i que consisteix en donar suport a les persones amb càncer i els seus familiars. El càncer quan és diagnosticat impacta a la persona afectada i el seu entorn. Poder ajudar i acompanyar al llarg de tot el procés de la malaltia contribueix a que puguin millorar la seva qualitat de vida en una situació que molts cops és molt adversa. Els fons recaptats gràcies a aquesta campanya contribueixen a que puguem seguir donar suport i ampliar el número de persones ateses. Per tant, us animem a que ens ajudeu comprant les bosses de pebrots que Condis ofereix en els seus establiments.

Per la seva part, el Dr. Manel Esteller ha explicat que “en el tractament del càncer ens trobem en un canvi d’escenari: estem passant de tractar els tumors sols pel seu òrgan d’origen a fer teràpies més personalitzades segons l’arquitectura cel·lular i molecular d’aquell càncer. I a més hem trobat un aliat: reforçar el sistema immune del pacient”.

A més, el Dr. Germà Lluch ha destacat que “Ningú dubta avui en dia que la dieta saludable és un dels pilars fonamentals en la prevenció del càncer. La seva pràctica generalitzada es calcula que reduiria la incidència del càncer en un 17% en els homes y un 12% en les dones. Es poc conegut el significat de l’origen grec d’aquesta paraula. En l’idioma hel·lènic DIETA s’escriu DIAETA, sent la seva traducció literal “estil de vida”. Quan dintre d’aquest estil s’uneixen els ingredients d’una variada ingesta mediterrània i el control del pes mitjançant l’exercici moderat quotidià, s’està fent una aposta segura per una vida llarga sana i lliure de càncer”.

Condisline.com també oferirà pebrots solidaris                     

Els usuaris del súper online “Condisline.com” també podran adquirir la seva bossa de pebrots solidaris durant els dies 1 i 2 de febrer. Com a anteriors edicions, està previst que la campanya tingui una important difusió a les xarxes socials. D’aquesta forma, els ciutadans estan convidats a pujar les seves fotografies amb la bossa de pebrots tant al Facebook com al Twitter de la FECEC i de Condis (@condislife), amb les etiquetes #pebrotscancer i #sumaT, així com a l’Instagram de Condislife.

Aquesta acció se suma a altres iniciatives que es desenvolupen amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, seguint el codi europeu, dirigit a prevenir la malaltia (http://cancer.gencat.cat/ca/ciutadans/prevencio/codi_europeu/).

 

Deixa un comentari