cute child applying sunscreen at the beachEl sol és font de salut. Però els seus efectes poden ser nocius. Cal prendre el sol amb mesura per evitar les cremades.

Més d’un 80% dels casos de càncer de pell es poden prevenir evitant una exposició excessiva al sol i les cremades cutànies que pot provocar, sobretot en els primers anys de vida, ja que l’efecte del sol és acumulatiu.

 

Per veure video de l’ICO sobre mesures de protecció solar cliqueu aquí

Recomanacions per aquest estiu:

1. Començar a pendre el sol de manera gradual i augmentar l’exposició de manera progressiva.

2. Utilitzar crema fotoprotectora amb un índex 15 o superior. Posar la crema 30’ abans de pendre el sol i renovar la seva aplicació cada 2-3 hores i cada vegada que ens banyem.

3. Buscar espais d’ombra, utilitzar roba de cotó, barrets, protector de llavis i ulleres de sol que protegeixin de les radiacions ultraviolades A/B.

4. Posar barrets i samarretes als nens per protegir-se del sol i, encara més, si estan a prop de l’aigua, ja que s’incrementa l’efecte de les radiacions solars.

5. No exposar directament a les radiacions solars els nens menors d’un any, ja que la seva pell és més fina i delicada i es poden cremar amb més facilitat.

6. Evitar estar llargues estones al sol, sobretot en les hores de màxima intensitat solar, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda.

7. Recordar que encara que estigui ennuvolat l’efecte de les radiacions solars existeix, i per tant cal seguir les mateixes mesures de protecció indicades.

8. Extremar les mesures de protecció a la muntanya, ja que estem a més alçada i la intensitat dels ratjos solars és major.

9. Utilitzar sempre crema fotoprotectora quan fem activitats a l’aire lliure.
Font: FECEC